Ga terug naar overzicht ->

projecten

Reconstructie Meijepad Nieuwkoop

Reconstructie Meijepad Nieuwkoop

Het Meijepad in Nieuwkoop is opgeknapt en verbreed. Er is een fietspad met daarnaast een wandelpad aangelegd. De bestaande situatie voldeed niet meer. De voorzieningen waren te smal en verzakt, mede door de zeer natte ondergrond. Om wandelaars en fietsers de ruimte te bieden, hebben beiden eigen paden gekregen.

Het fietspad is verbreed naar 1,75 meter en bestaat uit Easypath prefab betonnen fietspadelementen. Het asfaltpad is eruit gehaald en de fundering is opnieuw aangebracht. Naast het fietspad ligt een half verharde wandelstrook tot de brug bij het Meijestrand. Vanaf dit punt gaat het wandelpad over in een bijna 800 meter lang vrijliggend vlonderpad over de Nieuwkoopse Plassen tot aan het ‘vaste land’ in De Meije. Vanaf dit punt liggen wandel en fietspad weer naast elkaar tot aan ‘Piet Potlood’. Het vlonderpad is bijna 1,50 meter breed en krijgt aan beide zijden  leuningen. De provincie Zuid-Holland heeft een subsidie toegekend voor dit project.

Jan Koot, Senior medewerker civiel- en cultuurtechniek gemeente Nieuwkoop:
“Het Meijepad is een oud grindpad van nog geen meter breed dat ooit geasfalteerd is. Door de jaren heen is het, mede door de veengrond steeds verder verzakt. Fietsers konden elkaar nauwelijks passeren en daardoor werd het pad minder gebruikt, terwijl het in een prachtig waterrijk natuurgebied ligt.”

Stabiele oplossing
"Gezien de locatie, veel water en een slappe bodem, was het opnieuw verharden van het pad een uitdaging. Zowel asfalt als kleine verhardingselementen vielen af. Easypath prefab betonnen fietspadelementen boden de enige blijvend stabiele oplossing doordat de elementen onderling gekoppeld zijn. Tevens is Easypath duurzaam en onderhoudsvrij. Wij zijn zeer tevreden en het publiek ook. We horen van fietsers en wandelaars positieve reacties over de goede begaanbaarheid en daar doe je het toch voor.”

Project: Meijepad Nieuwkoop

Traject: ca. 2500 m

Opdrachtgever: Gemeente Nieuwkoop Nieuwkoop

Uitvoerende partij: Multi-tuin en Landschap uit Driebruggen

Totale oppervlakte: : 4300 m2

Easypath® elementbreedte: 1,75 m