Articles in Category: Actueel

Nieuwe N211 geeft energie

Geplaatst op vrijdag, 26 januari 2018.

De Provincie Zuid-Holland neemt de N211 op de schop. Maar deze keer heel anders dan anders. Het moet een weg worden vol nieuwe innovaties. BAM Infra mag hier maar liefst 21 innovaties op het gebied van duurzaamheid en energie toepassen. Het doel is aanzienlijk minder CO2-uitstoot en 50% energiebesparing.

Ook het Zonnefietspad, oftewel Solarpath, wordt toegepast in 300 meter fietspad in Poeldijk (gemeente Westland). Door zonne-energie op te wekken draag het fietspad bij aan de energievoorziening van onder andere de dynamische verlichting.

 

Lees meer over alle innovaties die worden toegepast.

Het eerste sneeuw- en ijsvrije ZonneFietspad ter wereld

Geplaatst op dinsdag, 28 maart 2017.

Het eerste sneeuw- en ijsvrije ZonneFietspad ter wereld

Primeurlocatie Solarpath van Easypath

Ede Solarpath Easypath web

In de gemeente Ede is vorig jaar aan de Bovenbuurtweg al een duurzaam verwarmd fietspad van Thermopath prefab betonnen elementen opgeleverd. Daar komt nu een stuk Solarpath bij. De naam zegt het al. Een fietspad op basis van zonne-energiepanelen die één geheel vormen met het prefab betonnen basiselement van Easypath.

Innovatiepad Enschede krijgt vorm

Geplaatst op maandag, 20 juni 2016.

Persbericht 17-06-16: bron gemeente Enschede

Verbindingsroute tussen Station Kennispark en Universiteit Twente (UT) krijgt vorm

Flow of Innovation aan de slag met Innovatiepad         

De invulling en aanleg van het Innovatiepad komt een grote stap dichterbij met de selectie van Flow of Innovation. Het plan van het samenwerkingsverband werd woensdagmiddag 15 juni door de jury gekozen voor de ontwikkeling, uitvoering en beheer van de route. Flow of Innovation bestaat uit de partijen StadLandWater, Easypath, Odin Landschapsontwerpers, Limesquare en Keypoint Consultancy. De volgende stap in het proces is het contract. Eind van dit jaar is het eerste deel van het pad al aangelegd.

Lees verder ->